Fosfat kaplama kimyasalları, metal yüzeylerin üzerine yapılacak olan boyanın metal yüzeye daha iyi tutunmasını sağlamak, metal yüzeyin korozyona karşı direncini arttırmak için yapılan kaplama işlemlerinde kullanılan ana kimyasallardır. Soltek Kimya Sanayi Üretim A.Ş. olarak birçok fosfat kaplama kimyasalı üretmekteyiz ve size özel kaplama kimyasalları da üretmekteyiz. Fosfat kaplama ürünlerimiz 30, 60, 210, 1000 kilogramlık ambalajda üretilmektedir. Fosfat kaplama ürünlerimizin banyolarını metal kaplama tesislerine hakim kimya mühendislerimizle birlikte ücret almadan kuruyor, banyo testlerini nasıl yapacağınızı öğretiyor, kaplama tesislerinizde periyodik olarak kontroller yapıyoruz. Bu sayede fosfat kaplama ürünlerinizin dünya genelinde kabul gören %5’lik tuz testlerinde 1200 saatin üzerinde korozyana karşı direnç sağlayacağını taahhüt ediyor aksi halde ürünlerimizin ücretini almayacağımızı müşterilerimize bildiriyoruz. Aşağıda yer alan fosfat kaplama ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için ürünlerimizi inceleyebilir, tesisinize en uygun ürünümüzü tespit edebilmek için bizi arayabilir veya mail gönderebilirsiniz.
Fosfat Kaplama Nedir?
Fosfat kaplama, endüstriyel sanayide boya, kaplama gibi metal yüzey işlem tesislerinde fosfat kaplama kimyasalları ile metal yüzeyine yapılan işleme fosfat kaplama denir. Fosfat kaplama çözeltisinin püskürtme, daldırma silme gibi ya da farklı bir yöntem ile metal yüzeyde çözünmez bir tabaka oluşturulması olarak tanımlanabilir. Birçok farklı metal alaşımlarında kullanılan bu işlemler sayesinde kusursuz bir uygulama yapılabilir.
Fosfat Kaplamanın Metal Yüzey İşlemde Önemi
Metal yüzeyler boyanmadan veya kaplama yapılmadan önce mutlaka profesyonel olarak üretilen fosfat kaplama kimyasallarının kullanılması gerekir. Demir, alüminyum, çelik ve galvaniz gibi farklı metaller üzerinde boya işlemini yapılmadan önce mutlaka fosfat kaplama işlemi yapılır. Bu işlem ile birlikte boyanın metal üzerine daha iyi bir şekilde tutunması sağlanır. Boyanın ve kaplamanın yüzeye daha iyi tutunması için fosfat kaplama işlemlerinin son derece profesyonel gerçekleştirilmesi gerektiği söylenebilir.
Fosfat Kaplama Neden Yapılır?
Fosfat kaplama işlemi yapıldığında metal yüzeylerde mikron düzeyde bir aşındırma gerçekleşir. Bu aşındırma sayesinde boya yüzeye çok daha iyi bir şekilde tutunur. Yalnızca boya değil aynı zamanda mangan fosfat kaplamada metal üzerine uygulanan koruyucu yağ da iyi oranda tutunur. Fosfat kaplama yapılan metaller korozyona karşı da oldukça yüksek bir direnç kazanır. Bunun yanında birçok farklı türünün olması kullanıcı açısından önemli bir avantajıdır.
Fosfat Kaplama Kimyasalları Üretimi
Fosfat kaplama kimyasalları ve çeşitlerini üreten Soltek Kimya Üretim A. Ş. alanında uzman kimya mühendisleri tarafından formülasyonları yazılmaktadır. Fosfat kaplama banyoları kimya mühendislerimizin gözetiminde ve eşliğinde kurulur. Fosfat banyolarının çalışma prensipleri bölüm yetkilisine anlatılır. Banyo çalışma parametrelerinin olağan olması için gereken test yöntemleri gösterilir. Testlerin düzenli yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Detaylı bilgi için firmamızı arayabilir veya mail atabilirsiniz.
Fosfat Kaplama Çeşitleri Nelerdir?
Fosfat kaplama işlemlerinde uygulama yapılacak olan yüzey işlemin amacına uygun birçok farklı türünden yararlanılabilir. Soltek Kimya olarak birçok farklı alanda yararlanılabilecek fosfat kaplama kimyasalları üretmekteyiz. Profesyonel düzeyde üretilen bu kimyasallar ile fosfat kaplama yüzey işlemlerini çok daha kaliteli ve sorunsuz şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Fosfat kaplama işlemlerini yaparken şu çeşitlerden en uygun olanını tercih edebilirsiniz:
- Daldırma fosfat kaplama kimyasalı
- Demir fosfat kaplama kimyasalı
- Silme fosfat kaplama kimyasalı
- Sprey fosfat kaplama kimyasalı
- Mangan fosfat kaplama kimyasalı
- Çinko fosfat kaplama kimyasalı
Yapılacak yüzey işlemin amacına göre seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Hemen her alanda fosfat kaplama ürünleri ile profesyonel bir hizmet alabilme imkânı bulabilirsiniz. Fosfat kaplamanın kullanıldığı alanlar son derece geniştir. Bu nedenle kişiler bu işlemleri yaptırabilmek için mutlaka kullanım alanlarına göre en uygun kimyasalı seçmelidir.